Gaļas vērtības

Liellopu gaļas nozīmīgākās vērtības

img

Pilnvērtīgās olbaltumvielas

img

Cilvēka organismam nepieciešamais daudzums attiecīgo taukskābju un aminoskābju

img

Zems tauku un zemu kaloriju līmenis

img

Produkti satur zemu holesterīna līmeni

img

Liellopu gaļa nodrošina veselīgu, viegli pagatavojamu un sabalansētu maltīti ar izteikti lieliskām garšas un smaržas īpašībām. Liellopu gaļa var aizvietot citu gaļas produktu praktiski jebkurā pagatavojamā ēdienā

Olbaltumvielas

Liellopu gaļas svarīgākā sastāvdaļa ir pilnvērtīgas olbaltumvielas.
Muskuļu olbaltumvielas satur visas uzturā neaizvietojamās aminoskābes, kas labvēlīgi ietekmē cilvēka organisma metaboliskos procesus un veselību.

Tauki

Liellopu gaļas tauki satur mazāk piesātināto taukskābju, bet vairāk vērtīgo nepiesātināto taukskābju
Nepiesātinātās taukskābes piedalās un labvēlīgi ietekmē organisma vielu maiņas procesus – cilvēka organismā tās neveidojas, un tās jāuzņem ar pārtiku
Liellopu gaļā esošās taukskābes kavē holesterīna nogulsnēšanos asinsvadu sieniņās.

Vitamīni

Liellopu gaļā ir sastopami visi ūdenī šķīstošie B grupas vitamīni, taču liellopu gaļā ir sastopams visaugstākais B12 vitamīna saturs, kā piemēram, 85g liellopu gaļas B12 vitamīns ir tik pat cik 7 tāda paša svara vistas gaļā bez ādas. B12 vitamīna uzņemšana mūsu uzturā ir ļoti svarīga, jo tas ir augšanas faktors. Tas piedalās asins veidošanā un stimulē aknu un nervu sistēmas darbību.
Uzlabo asinsriti Labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību Cinka un dzelzs uzņemšana B12 vitamīns uzlabo aknu un nervu sistēmas darbību

Minerālvielas

Tieši liellopu gaļa ir bagāta ar tādām minerālvielām, kā cinku un dzelzi, kas ir vitāli nepieciešams mūsu organismam.
Galvenā un vērtīgākā gaļas sastāvdaļa ir muskuļaudi. Liellopu gaļas muskuļaudi veido 60–70 % no liemeņa masas, kas galvenokārt nosaka arī gaļas uzturvērtību.

Produktu kvalitāte un uzturvērtība ir mūsu veselības pamats, tieši tādēļ ir jāizvēlas kvalitatīvi produkti – tieši tādu Jums piedāvā “Cēsu gaļas kombināts”.

X